I gjennomsnitt så hele 112.000 barn under 12 år på denne såpeserien hver dag i november i fjor, og det er 26 prosent flere enn for ett år siden. Her læres barn opp i blant annet sex, vold, fyll, intriger, utroskap og baksnakkelse. Og vi kan også nevne seriene «Baren» (TV3), «Robinson»-ekspedisjonen (TV3) og «Villa Medusa» (TVNorge) som gir dårlig påvirkning – ikke minst for mindreårige.

Det er gledelig at 55 rektorer i Bergen har gått ut mot denne typen programmer i et felles opprop. Og honnør bør også gis til lederne i Lærerlaget og Lærerforbundet som har støttet dette opprøret mot det som kalles drittsekk-tv. I tillegg er det avgjørende at foreldre følger med på hva barna fyller sinn og tankeliv med fra skjermen.

Nå er det også på tide at de ulike kanalene reagerer og viser sitt ansvar overfor alle barna som ser mye på tv: Flytt disse nedbrytende seriene til et senere tidspunkt!

Undertegnede vil gjerne rette en konkret henstilling til TV 2 som er en riksdekkende kanal: Sendetiden for «Hotel Cæsar» bør flyttes til etter klokken 21.00!

OVE EIKJE