• Vi begynner med litt Frank Sinatra! Kongelig danselærer Arve Gulliksen klapper i hendene og sklir inn på parketten i en trippel chassé. «I have got you under my skin» siver silkemykt ut i speilsalen. Den nye speilsalen.

Det er sesongstart på Hildemors Dansesenter, men for første gang siden 1948 ikke i Veiten, men i Eldoradogården i Olav Kyrres gate.

For der generasjoner av bergensere har terpet på vals og swing og foxtrot i 55 år, skal visstnok Rick's overta med nattklubb og mer voksne former for selskapelig samvær enn «slow, quick, quick, slow».

I løpet av et par sommermåneder er tidligere kontorlokaler i Eldoradogården derfor blitt Hildemors Dansesenters nye base i Bergen.

Lysere, luftigere og større enn i Veiten-kjelleren, med en jomfruelig parkett og Hildemors gamle, hvite flygel på orkesterplass i storesalen.

Alt er som et ballkort som skal fylles ut.

Gjør rent gulv

«My arms longs to hold you», croones det fra kroken, og på parketten finpusses de mest intrikate posisjoner både for rumpe og hake.

— Husk vektoverføringen, formaner danselæreren. Og timingen, timingen!

Det er Hildemors elitedansere på flere aldersnivåer som sesongstarter med fellestrening med det eminente danselærerparet Arve Gulliksen og Karianne Stensen Gulliksen (datter til skøyteløperen, ja), spesialister på standarddansene.

Det samme paret som finpusset danseformen til både Haakon og Mette-Marit og Märtha og Ari foran de respektive bryllupene, du vet.

Litt av forklaringen på at Hildemors konkurransedansere gjør rent gulv i Norge for tiden.

Gjennom glassdøren fra resepsjonen titter glade amatører henrykt på de glidende par på parketten.

Lyst og trivelig

I går ble den oljete parketten i tredje etasje i Eldoradogården testet for første gang. Atten meter med speil overvåker premieren. Neste lørdag er det åpent hus og mandag 1. september er det kursstart.

— Fra brukerne har vi bare fått positive tilbakemeldinger på de nye lokalene, og pågangen bare øker, forteller Johannes Wiik, som er informasjonsansvarlig.

Innehaver Jane Vestøl synes likevel at avskjeden med Veiten har vært vemodig, men ser også store fordeler med å ha fått større lokaler og bedre ventilasjon.

Hun har 27 Hildemor-år bak seg og overtok ledelsen året før danselegenden Hildemor Svenkerud døde i januar 1998. Nå både håper og tror hun at Hildemor-historien vil flytte med på lasset fra Veiten til Olav Kyrres gate.

Snart skal det i hvert fall danses både til Nocturne, Gudfaren-musikk og La Luna i Eldoradogården.

Og selvfølgelig til all nymotens freestyle og funk, salsa og tango, jazzdans og showdans, disko og sportsdans.

Trettien kurs i uken, hvis vi klarte å telle rett.

Visste du forresten at de tar en telemark på dansegulvet også?

Blir ikke veggpryd

«Wake up to reality» synger Sinatra og «her trengs litt repetisjon», sier danselæreren til de fotfine elitedanserne.

Og det varer ikke lenge før vi hører godlåt fra læreren.

På dansegulvet flyter norgesmestrene Pia Engelberg Lundanes og Tom Erik Nilsen, også deltakere ved EM i Barcelona i mai.

— Og Alexander Halleland, som danset ved minnestunden for Hildemor i 1998, han danser der .

Johannes Wiik peker og orienterer. Her har visst de fleste både lassevis med NM-titler og EM- og VM-deltakelse på dansefoten, forstår vi.

Mens søskenparet Monika og Eirik Nydal Adolfsen, 17 ganger norgesmestere, står over i dag. Sikkert med god samvittighet.

Og med syv av ni mulige NM-titler «på huset» tror vi ikke at det er noen fare for at Hildemor-eliten skal bli veggpryd med det første.

Ikke i Eldoradogården heller.

HOVEDBILDE

TRENER: Fellestrening for elitedanserne på Hildemors Dansesenter i går - de første trinn jomfruelig parkett i nye lokaler i Eldoradogården.

KNUT EGIL WANG (foto)

TRENER: Fellestrening for elitedanserne på Hildemors Dansesenter i går - de første trinn jomfruelig parkett i nye lokaler i Eldoradogården.<p/> KNUT EGIL WANG (foto)