Vi vet at vinteren snart kommer i Afghanistan, og hjelpeorganisasjonene ber tynt om at bombingen opphører slik at hjelpesendinger kan komme inn til en uthungret og plaget befolkning. I verste fall kan millioner av menneskeliv gå tapt.

I stedet for bombestans, intensiverer USA og Storbritannia bombingen og store områder teppebombes med klasebomber fra B 52 bombefly. Den norske regjeringa tar bølgen og glemmer én million ofre da USA teppebombet i Vietnam, Kambodsja og Laos.

De dramatiske bildene fra sammenstyrtede World Trade Center og Pentagon blir erstattet av bildene av døden i Afghanistan. Sympatien med ofrene i Amerika blekner sakte og blir erstattet med sinne mot de menneskene som mener at de med gammeltestamentiske teser som «med vondt skal vondt fordrives», skal rettferdiggjøre massemord på sivilbefolkningen i Afghanistan. Jeg forstår ikke hvordan noen kan sove godt om natten eller se seg selv i speilet når de tar sjansen på å ofre millioner av uskyldige mennesker for å ta livet av Osama bin Laden. Mener de at menneskeliv ikke har noen verdi når de tilber Allah, eller er det viktigste å ta hevn?

Etter angrepet på World Trade Center og Pentagon 11. september kom det fra hele verden en bølge av sympati. Som fagforeningsleder arrangerte jeg på arbeidsplassen ett minutt stillhet i respekt for ofrene og deres etterlatte.

Fortsetter myrderiene i Afghanistan med uforminsket styrke, vil jeg be mine arbeidskamerater gjennomføre tilsvarende minnestund overfor den Afghanske sivilbefolkningens ofre. Skulle andre komme på samme tanken, ville jeg sette stor pris på det!

Av Alf Schønhardt, leder Fjell SV