Torsdag ble ekteparet varetektsfengslet av Bergen forhørsrett for en uke med brev— og besøkskontroll på grunn av fare for bevisforspillelse. Det var i tråd med begjæringen fra politiinspektør Harald Bilberg, som mener etterforskningen nå er bra i rute.

— Vi skal ikke ha behov for mer tid enn en uke, sier Bilberg.

På en fest i Øygarden forrige måned, ska den 15 år gamle jenten ha blitt seksuelt misbrukt av en eller flere av de siktede mens hun var så beruset at hun var ute av stand til å gjøre motstand. Ekteparet skal ha tatt bilder av gruppevoldtekten, men disse skal nå være ødelagt.

-Erkjenner sex

Paret var på rømmen fra politiet i tiden umiddelbart etter den påståtte voldtekten, men ble pågrepet i Nederland like før påske etter å ha vært etterlyst av norsk politi i en uke.

Begge de to nektet skyld for voldtekt da de i går ble fremstil for Bergen forhørsrett.

— Det er erkjent seksuell kontakt med den påstått fornærmede jenten. Temaet nå er hvorvidt hun har samtykket til kontakten, eventuelt hennes evne til å samtykke, sier kvinnens forsvarer, advokat Arild Dyngeland til Bergens Tidende.

De to erklærte seg heller ikke skyldige i sex med en mindreårig.

— Ekteparet sier de ikke var klar over at jenten var under 16 år, sier Dyngeland.

Setter lit til etterforskningen

Begge to valgte å godta rettens avgjørelse, om enn under tvil.

— Våre klienter var selvfølgelig skuffet, sier ektemannens forsvarer, Jon Håkon Hedahl.

— De opplever siktelsen som en langt større belastning enn fengslingskjennelsen. Deres håp nå er at etterforskningen i saken vil ende med en konklusjon i tråd med deres forklaring, sier Dyngeland.

Ektemannens 19 år gamle bror er også siktet for sexovergrep mot jenten, og ble varetektsfengslet for to uker siden. Fengslingen av ham ble i går forlenget med ytterligere en uke.

Ingen av de tre siktede skal være tidligere straffedømt.