Av Aksel Sæthre,Bergen

Ingen må bli overrasket dersom dette skjer, når man ser den voldsomme hets og latterliggjøring Hagen og hans parti gjøres til gjenstand for.

Det har sjelden svart seg å skape martyrer i en motstandskamp. (Glem ikke at martyrenes blod ble Kirkens såkorn!)

Riktignok har Frp selv sørget for en del av latterliggjøringen, men når Ole Paus flirer og ler og kaller partiet for en vits, da skyter han så langt over målet at han egentlig mobiliserer sympati for det han bekjemper.

Det samme skjer når Frp gjøres til syndebukk for Holmlia drapet. I «Holmgang» tirsdag fyrte stort sett alle løs på Hagen og gjorde hans parti indirekte ansvarlig for voksende rasisme og nynazisme, selv om alle vet at dette fenomenet kanskje ses enda tydeligere i land hvor det ikke finnes et Frp.

Artikler i den ene avisen etter den andre maler på det samme refrenget, blant annet rykker SVs Ågot Valle og Audun Lysbakken ut i en lengre artikkel i BT (31.januar), der spesielt Terje Søviknes får unngjelde for å ville stenge døren for det han kaller falske asylsøkere.

Enhver iakttaker vil måtte forstå at denne landsomfattende sverte-kampanjen mot Frp bare kan virke mot sin hensikt, også fordi den umuliggjør en åpen, saklig debatt om ømtålige problemer knyttet til innvandring og rasisme, og hindrer en saklig politisk debatt partiene mellom. Vi står foran et valg som fortjener en bedre skjebne enn å bli pisket opp til skittkasting og mistenkeliggjøring.