Etter det Bergens Tidende erfarer, mener politiet at de seks mennene har drevet med smugling og salg av heroin i stor stil over lengre tid.

Heroinen som ble beslaglagt har en gateverdi på minst 400.000 kroner, men dette kan være bare en liten del av heroinen mennene har hatt befatning med.

Tilbakeholdne

Politiet er svært tilbakeholdne med opplysninger i saken, men etter det Bergens Tidende erfarer, skal det dreie seg om beslag av rundt 200 gram heroin som ble funnet i en bil og i en leilighet på Laksevåg mandag.

Tre av mennene skal ha vært i bilen som ble stanset, mens de andre ble pågrepet i en leilighet i Laksevåg. Etter det Bergens Tidende kjenner til, hevder flere av de siktede at de var i leiligheten ved en tilfeldighet, og at de ikke har noe med saken å gjøre.

— Dette er en omfattende sak, og vi utelukker ikke at det vil bli flere pågripelser, sier avdelingssjef Jørn Solsvik ved narkotikaavsnittet ved Bergen politidistrikt. Seks menn i alderen 20-30 år er siktet, og samtlige er varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøksforbud.

De seks mennene er alle opprinnelig fra Somalia. Noen av dem bor i Bergen, mens andre skal ha kommet med tog fra Oslo rett før de ble pågrepet. Tirsdag og onsdag ble det gjennomført lukkede fengslingsmøter nærmest på løpende bånd i saken.

— Min klient stiller seg fullstendig uforstående til kjennelsen. Han har forklart at han er i Bergen for å søke jobb, sier advokat Bjørn Meltzer, som forsvarer en av de siktede.

— Min klient erkjenner ikke straffskyld, sier advokatene Jostein Alvheim og Fredrik Verling, som forsvarer to av de andre siktede.