Her er FN-soldatens trusselbrev

«Dette kan fort bli den groveste utpressingssaken i Norsk Historie», truet soldaten.

Bergens Tidende gjengir i dag utdrag fra tre av brevene millionær-ekteparet mottok før soldaten ble pågrepet:

Fredag 26. juli 2002 hengte han følgende brev opp på ytterdøren til det eldre ekteparet:

«Jeg skriver dette brevet i håp om at jeg slipper å invadere deres hjem. Etter å ha brukt den siste tiden på å bygge to bomber er jeg nå klar for å fortelle dere hva som må gjøres for at jeg ikke skal detonere disse bombene hvor deres familie bor. Legg NNs (millionæren, red.anm.) minibankkort under dørmatten sammen med koden i en plastpose og la det ligge til det blir hentet. Det kan ta svært lang tid. Dersom jeg mistenker at Politi blir kontaktet i denne sammenhengen vil jeg detonere en av bombene like ved soverommet til noen i deres familie og kontakte dere ved en senere anledning. Vær klar over at Politi ikke kan beskytte dere over lenger tid.»

Åtte måneder etter at millionærfruen ble ranet, mottok den 74 år gamle ektemannen hennes et nytt brev. Det var postlagt den 10. juli i år:

«Dette går ikke over av seg selv og du og din familie er på ingen måte trygg. Selvfølgelig kan du stole på dine brødre i Losjen men vit at du er i ferd med å få en demonstrasjon i hva makt egentlig er. Politiet har så langt bare gjord det aktuelt å gjøre deg til et eksempel dersom andre må oppleve det samme som din kone. Det er opp til deg hvor langt dette skal gå før du innser at du er blitt ranet vær klar over at du på ingen måte er et tilfeldig offer i denne saken. Jeg råder deg til å ta dette alvorlig å ikke undervurdere min forakt for deg. Detter kan fort bli den groveste utpressingssaken i Norsk Historie og du velger selv om dette skal fortsette i årevis eller være over om noen uker.»

FN-soldaten ble avslørt da han i en e-post den 22. august i år krevde 630.000 kroner i kontanter. Han ga 74-åringen klare instruksjoner for pengeoverleveringen:

«din frykt er ubegrunnet om du følger disse instruksene. Men vit at jeg har brukt mye tid på å forberede neste runde og jeg ville ha gått vesentlig lengre denne gangen.»