• Vi kastet oss på gulvet, og trodde vinduene skulle bli blåst ut. Hotellsengen vår ble regelrett knust av de kraftige rystelsene.

Rita Fyllingen (52) er fortsatt litt skjelven, etter at hun og datteren Hilde ble vekket av det voldsomme jordskjelvet like utenfor den greske ferieøyen Lefkas i dag tidlig.

— I begynnelsen kjentes det som at hele hotellet skulle rase sammen. Etter hvert fant vi ut at det var tryggest å løpe ut av bygningen, forteller Rita.

«Slapp av»

Skjelvet målte solide 6,4 på Richters skala, og førte til store ødeleggelser på veier og bebyggelse. Verst rammet ble Lefkas, men også turister og fastboende på Korfu, Zakynthos og i Parga fikk føling med de formidable skjelvingene.

— Hotelldirektøren fortalte at det var 50 år siden forrige jordskjelv i området. «Slapp av», trøstet han. «Dette er et veldig solid bygget hotell». Det var jo en litt spesiell beskjed å få, sier Rita.

Til helgen reiser hun og Hilde hjem.

— Vi er kommet til hektene igjen, nå. Dette skal ikke få ødelegge de feriedagene vi har igjen.

Men det er klart: Man blir jo bekymret for om det kan komme nye skjelv, forteller 52-åringen. Både hun og datteren slapp fra dramatikken uten en skramme. Verre gikk det med en hollender på en av naborommene.

— Han fikk helt panikk, stakkars - og hoppet rett gjennom vinduet da hotellet begynte å riste. Foten hans skal ha blitt brukket, forteller Rita.

Fortsetter som før

Episenteret til jordskjelvet lå i havet, 3 mil vest for Lefkas. Det er foreløpig ikke meldt om omkomne etter rystelsene, men rundt 30 personer skal være skadet.

Det befinner seg opptil 1000 norske turister i de jordskjelvrammede områdene. Verken Apollo, Ving, Star Tour eller Saga Solreiser har planer om å innstille nye turer til de greske ferieparadisene til helgen.

Produktansvarlig i Apollo Norge, Erik Haug, opplyser at selskapets reiseledere kartlegger situasjonen på de ulike reisemålene som skal være rammet av jordskjelvet.

— Dersom det foreligger store materielle skader, flytter vi gjestene våre, sier han til NTB.