I går ble de to mennene, 30 og 32 år gamle, varetektsfengslet for Bergen tingrett for to uker.

— Kvinnen har forklart at hun ble voldtatt av to menn. En av dem har hun et visst kjennskap til, sier politioverbetjent Tove Lian Mathiesen ved vold- og sedelighetsseksjonen i Hordaland politidistrikt til BT.

Pågrepet på åstedet

Kvinnen kom selv til politiet søndag morgen og meldte fra om voldtekten. Hun skal ha kommet løpende ut fra bygården i Bergen sentrum, hvor voldtekten skal ha funnet sted. Her skal hun ha kontaktet noen tilfeldig forbipasserende, og fortalt hva som hadde skjedd.

Etter at kvinnen hadde gitt en kort forklaring til politiet, ble hun kjørt til legevakten for medisinsk oppfølging.

Politiet reiste samtidig til den angitte leiligheten, hvor kvinnen hadde vært med på nachspiel. Her ble den siktede leieboeren pågrepet. Den andre mannen ble pågrepet av politiet i går ettermiddag.

En av mennene er tidligere dømt for vold.

Ingen av de to siktede erkjenner straffskyld. En av dem skal derimot ha vedgått at han har hatt seksuell omgang med kvinnen.

Flere var til stede

Det skal ha vært flere personer til stede i leiligheten under nachspielet. Bare de to siktede og fornærmede skal ha vært igjen da den påståtte gjengvoldtekten fant sted.

Politiet ønsker ikke å gå inn på detaljer om hva som har skjedd, men BT får bekreftet at siktelsen dreier seg om en fullbyrdet voldtekt for begge to.

En av grunnene til at politiet holder kortene tett til brystet, er at de ønsker å avhøre de andre gjestene i fred og ro, for om mulig å avklare hva som har skjedd tidligere på kvelden.

Det er derimot ikke mistanke om at flere personer har vært med på voldtekten av 27-åringen.

— Hun har forklart seg om bare to personer, bekrefter Lian Mathiesen.

Lukkede dører

Bak lukkede dører i Bergen tingrett i går, ba politiadvokat Heidi Kroken Bruland om to ukers varetekt med brev- og besøksforbud. Retten ga henne medhold i dette.

— Jeg gir ingen kommentarer, sier Kroken Bruland til BT.

Atle Birkeland og Jørgen Riple bekrefter at deres klienter ikke erkjenner straffskyld. Utover det ønsker de ikke å kommentere de alvorlige anklagene som rettes mot klientene deres.