• Vi skal jo den veien likevel, det gjør ikke noe om den detter ned, sier Ingrid Watnedal til sine syv venninner fra dagsenteret ved Landås menighets eldresenter. Damegjengen skal på tur med Ulriksbanen.

KRISTINE HOLMELID

For Helene Helgesen er det første tur med Ulriksbanen, dagen før hun fyller 82 år. Og det selv om hun i alle år har bodd på Landås, bare noen hundre meter fra banen.

Flere av damene har gruet seg litt i drosjen, og er litt engstelige når vognen som skal frakte dem til topps kommer i bevegelse. Men kommentaren fra Ingrid Watnedal gjør at nervøsiteten nesten forsvinner.

— Når det ble snakk om å ta en tur med Ulriksbanen sa jeg alltid «jeg kan gjøre det en annen gang». Og så ble det ikke før nå, sier Helene Helgesen. Hun nyter utsikten over Bergen, og er strålende fornøyd med turen opp. På toppen blir det en pause med brus og lefser fra håndvesken før damene reiser ned igjen til lunsj.

— Å nei da, det var ikke skummelt i det hele tatt. Fint var det, sier Helene Helgesen.

Minst en gang i uken arrangerer dagsenteret ved Landås menighets eldresenter turer. De eldre hentes hjemme om morgenen og er sammen det meste av dagen før de reiser hjem hver til sitt.

— Det er viktig å kunne komme seg ut og være sosial. Ellers blir det lange timer alene for mange, sier leder for dagsenteret, Elisabeth Rygg Stenhjem.

- FLOTT UTSIKT: Helene Helgesen (til høyre) bor like ved Ulriksbanen. I går var hun på Ulriken for første gang. Olga Gjelsvik (i midten) og Solveig Ydse nyter også turen, men med en liten klump i magen.
Foto: Jan M. Lillebø