Byggingen av sykehjemmet, der 25 eldre fra Bergen skal bo, er blitt forsinket. En av de nyansatte sykepleierne har nå varslet oppsigelse, da hun mener det ikke er forsvarlig å ta i mot pasienter slik anlegget ser ut nå.

— Maskiner og støv

— Det er containere foran dørene, og maskiner og støv overalt. Jeg kan ikke forstå hvordan vi skal rekke å komme i orden. Som fagperson kan jeg ikke stå og se på at eldre som er lovet en plass i solen skal bli møtt på denne måten, sier den erfarne sykepleieren på telefon fra Spania til Bergens Tidende.

Are Blomhoff, direktør ved Hospitalet Betanien i Fyllingsdalen, befinner seg også ved sykehjemmet i Alfaz del Pi.

— Det er korrekt at vi ikke kunne tatt i mot pasienter slik sykehjemmet ser ut nå, lørdag ettermiddag. I et hvert byggeprosjekt er det hektisk i innspurten, og jeg kan garantere at alt vil være i orden når de første beboerne kommer tirsdag ettermiddag. I løpet av lørdag og søndag skal vi bli ferdig med utvaskingen. - Mandag skal utstyret og møblene på rommene på plass. Jeg må bare respektere at en av de ansatte ikke deler vår oppfatning av at vi blir ferdige i tide. Men vi ville selvfølgelig ikke latt pasientene flytte inn, dersom vi ikke kunne gå god for tilbudet de får, sier Are Blomhoff til Bergens Tidende.

Overgår norsk standard

— Bergen kommune har kjøpt 25 sykehjemsplasser i den nye institusjonen som Stiftelsen Betanien har bygd på den spanske solkysten. De første fem pasientene kommer tirsdag. Onsdag kommer ti til. I følge Are Blomhoff vil sykehjemmet ha fasiliteter som overgår norsk standard, og både sykepleiere og annet helsepersonale står i kø for å få jobbe der.

— Vi hadde over 250 søknader til de drøye 20 stillingene som skulle besettes. Til de 5 sykepleierstillingene hadde vi over 50 søkere, sier Are Blomhoff.