— Du er en stjerne som lyser, sa rektor Kari Løvby Jørgensen i sin tale til jenten som er elev i klasse 7 A ved Løvås skole. Hele klassen var med da hun ble hedret. Rektor understreket at skolen er veldig stolt av Kine Marie. Vi vet ikke hvordan vi reagerer i kriser. Kine Marie handlet raskt og rett. Hun inspirerer oss andre til å handle likedan.

Det var Hege Mathisen Haug i Norges Livredningsselskaps hovedstyre som overrakte hedersdiplom, nål og blomsterbukett til Kine Marie Bruknapp. Han trakk frem hvor viktig det var at Kine Marie holdt hodet kaldt og handlet raskt og klokt i situasjonen.

Det var på Vannkanten dåden fant sted. Kine Marie badet sammen med sin mor og bror, som har downs syndrom. To gutter hopper plutselig ut i bassenget. Broren får panikk, griper om sin mor og drar henne under vann. Kine Marie klarer å få dem inn til kanten. Først da slipper broren taket. Så får hun moren opp av vannet og får løpt etter hjelp. Det står om livet. Ambulanse tilkalles og moren reddes.

— Du er en hverdagshelt som lyser opp for oss og gir oss tro på at enkeltmennesker duger, sa hennes lærer Roger Stjernberg. Han pekte på at vi mennesker ofte skylder på andre og ber helsevesenet og kommunen ordne opp. I noen situasjoner er det viktig at vi selv har mot til å handle. Slikt mot har Kine Marie.

Beveget tok også Kine Maries mor, Vigdis Bruknapp, ordet. Hun pekte på de tusen små ting i hverdagen som Kine Marie gjør. En ekstra takk rettet hun til skolen som har lært Kine Marie å svømme. Det bad hun politikerne huske når budsjett behandles.

HEDRET: Kine Marie Bruknapp fikk hedersdiplom av Hege Mathisen Haug. På bildet ser vi også hennes venninne Veronica Elisabeth Fuhr Thon og tante Eli Marit Bruknapp.<p/>FOTO: FRED IVAR KLEMETSEN