FINN BJØRN TØNDER finn.tonder@bt.noStord/Bergen

24-åringen ble hentet av Luftambulansen og fraktet til Haukeland sykehus ved 23.30-tiden langfredag. I natt var det ennå uklart om mannen var livstruende skadet.

— Skadene ble vurdert som så alvorlige at Luftambulansen fra Bergen ble tilkalt, sier lensmannsbetjent Egil Espeland ved Stord lensmannskontor til Bergens Tidende.

18-åring også skadet I natt hadde politiet få detaljer om hendelsesforløpet. Det synes imidlertid helt klart at en av de to personbilene skar over i motsatt kjørefelt i Varbakken på E39, like før svingen som går ned til Leirvik sentrum. Føreren av den andre bilen, en 18 år gammel unggutt skal ha kommet seg ut av bilen på egen hånd. 24-åringen måtte skjæres løs fra sin Mazda 323 etter kollisjonen med en Mercedes. 18-åringen skal ikke være alvorlig skadet.

Politiet visste i natt ikke med sikkerhet hvor mange passasjerer 18-åringen hadde i bilen. Men alt tyder på at det bare var en annen ungdom, som også slapp fra ulykken med mindre skader og en kort kontroll på sykehuset på Stord.

Ifølge lensmannsbetjent Egil Espeland er det bare føreren av den andre personbilen, 24-åringen, det skal være alvorlig for.

Ikke glatt Fra politiet får Bergens Tidende opplyst at kollisjonen skjedde på bar asfalt på en rett strekning. 18-åringen var i natt ennå ikke avhørt, og det er så langt ikke kommet opplysninger om noen av bilene hadde spesielt stor fart.

ULYKKESBIL: Føreren av denne bilen, en Mazda 323, måtte skjæres løs etter kollisjonen. Han ble umiddelbart fraktet til Haukeland sykehus med helikopter fra Norsk Luftambulanse. (FOTO: OVE A. OLDERKJÆR)