Han mener at tv-vold, juks og doping i toppidretten og katastrofer i landbruksnæringen varsler om et samfunn på ville veier, et samfunn i krise. Natur og mennesker bringes til bristepunktet. Han har mot til å si det de fleste andre politikerne burde sagt. Det er på høy tid ledelsen i tv-kanalene blir sitt ansvar bevisst og tenker over hva de sender.

7. mars ble vi igjen sjokkert over nyheten om blind vold fra San Diego. Eller har vi mistet reaksjonsevnen? En 15-åring skyter vilt rundt seg, dreper to og skader mange. Han forårsaker den dypeste fortvilelse. Det er uenighet med henhold til hvor sterk påvirkning medievold har på oss, men mange unge går ut og «gjør likeså».

Som småbarnsforeldre i 1990 var jeg sterkt opptatt av medienes påvirkning. Vi kunne beskytte dem og skru på «avknappen», men i 2001, med tre ungdommer er det ikke så lett. Selv har vi bare NRK, TV 2 og TvNorge. De skrur på tv i beste sendetid, og ungdommen på «Sone 2» underviser våre barn og unge i alle seksuallivets intime detaljer.

I tillegg har vi fått tilbud om tallrike dataspill som langt overgår vår fantasi og som får håret til å reise seg på hodet.

Nå ser vi om vi har lyktes med å gjøre barna til mediebevisste individer som selv kan bedømme hvor grensen skal gå. Kanskje vi som foreldre kan være et eksempel for dem, vi kan muligens gjøre noe sammen?

TONE SYNNESTVEDT GROVEN