• Vi tror det kan bli opp mot 6000 deltakere i antikrigs-demonstrasjonen i Bergen. Interessen er enorm, sier Per Rune Henriksen.

Henriksen er LO-sekretær og en av initiativtakerne til den planlagte stormarkeringen på Torgalmenningen lørdag 15. februar.

Markeringen i Bergen finner sted samtidig som det er planlagt kjempedemonstrasjoner i en rekke byer, både i Norge og en lang rekke andre land. Bak markeringen i Bergen står Fredsinitiativet, som består av et vidt spekter av organisasjoner; som fagbevegelse, humanitære organisasjoner, Kirkelig Fellesråd og Antikrigsnettverket.

— Vi har pågang fra Voss, Sogn og andre områder. Det ligger an til busslaster med krigsmotstandere til Bergen denne lørdagen, sier Henriksen.

Han tror i likhet med Elisabeth Guåker fra Antikrigsnettverket at markeringen blir en av de største i Bergen noensinne. Også internasjonalt er det spådd at aksjonsdagen 15. februar vil bli husket som den største fredsmønstringen siden Vietnamkrigens dager.

— På Torgalmenningen blir det appeller ved blant andre Bjørgvin-biskop Ole D. Hagesæther, Ulrikens populære basketspiller Marco Elsafadi og Oddny Miljeteig fra fagbevegelsen. Dessuten blir naturligvis kulturelle innslag, opplyser Per Rune Henriksen.