Derfor blir det til at mange kjøper pils i stedet. De som tror dette skyldes at butikken tilfeldigvis er tom for lettøl og alkohofritt øl tar helt feil.

Det viser seg at utkjører for Hansa konsekvent fyller kjølediskene med pils.

Dersom butikksjef setter inn lettøl og alkohofritt øl blir dette tatt ut igjen av utkjører. Snakker du med en butikksjef sier han at han ikke har noen innflytelse over sine kjølere, disse disponeres av bryggeriet.

Norsk alkoholpolitikk har som overordnet målsetting å få folk til å gå over til alkoholsvake drikker. Derfor er det med forundring jeg konstaterer at våre store bryggerier ikke synes å ta del i denne målsetting, men tvert imot bidrar til å fremme pils på bekostning av lettøl og alkohofritt øl.

En butikksjef der jeg handler fikk reservert en hel kjøler for lettøl og alkohofritt øl etter en lang og heftig (og unødvendig!) krangel med utkjører. Og resultatet? Kalde lettøl og kaldt alkohofritt øl solgte like bra i godværet som pils. For mange kunder er lettøl og alkohofritt øl et godt alternativ på varme sommerdager, men kundene velger selvfølgelig nedkjølt drikke fremfor lunken drikke.

Hansa Bryggeri, fy på fingen! — slik pushing av pils kan dere ikke være bekjent av. Må det til et offentlig påbud om fordeling av innhold i kjøledisker før dere tar til vettet?

La oss få kalde lettøl og kaldt alkohofritt øl i alle butikker til neste varmeperiode.

PILS: En del en den vanlige pilsen må ut av kjølediskene for å gjøre plass til svakere varer, mener innsenderen.