Arbeidslederen var mistenkt for å ha stjålet øl fra bedriften — i likhet med åtte andre som ble avskjediget i januar 2000, og en annen ansatt som ble sagt opp samtidig som arbeidslederen. Disse siste to ble oppsagt nesten to år etter at åtte mann måtte gå på dagen, til tross for at alle de påståtte tyveriene ble avslørt omtrent samtidig. Og mens arbeideren går og venter på dommen fra arbeidsretten, valgte altså Hansa å inngå forlik med den oppsagte arbeidslederen.

Hans advokat, Per Magne Kristiansen, er strålende fornøyd med forliket som innebærer at arbeidslederen får fortsette i jobben sin. Advokat Egil Jordan, som representerer arbeideren, mener at Hansa nå må la også hans klient få fortsette i stillingen.

— Noe annet ville være et grovt brudd på det likhetsprinsippet som skal være i arbeidslivet. Personalpolitikken til Hansa vil fremstå som amatørmessig og helt ubegripelig, dersom to personer som er mistenkt for det samme forholdet skal behandles så forskjellig, sier advokat Egil Jordan.

Jarle Wilhelmsen, tillitsvalgt for Hansa-ansatte som er organisert i Norsk Nærings- og Nytelsesarbeiderforbund (NNN), bekrefter at forliket er det store samtaleemnet på jobben.

— Jeg håper at bedriftsledelsen kan slå en strek over saken mot vårt medlem også. Ellers kan det virke som et slikt klasseopplegg: Lederne skal beskyttes, mens de på gulvet skal tas, sier Wilhelmsen.

Samtlige Hansa-ansatte som mistet jobben etter at øltyveriene ble avslørt, har vært organisert i NNN. Alle arbeidsrettssakene - som hansa har vunnet - har kostet fagforeningen over 6,5 millioner kroner.

Personaldirektør i Hansa, Sigurd Teigen, sier at advokat Jordans uttalelser får stå for hans egen regning. Han tilbakeviser at den ene av de to oppsagte har fått en mildere behandling fordi han har en lederstilling.

— Dette er to forskjellige personalsaker som er behandlet individuelt, og helt etter reglene, sier Sigurd Teigen.