JON TUFTO jon.tufto@bergens-tidende.no

Damen kjøpte fire Flax-lodd hos G-sport på Voss i romjulen og la dem i lommeboken for å spare spenningen til senere. Først etter tre uker kom hun på at de lå der, skiver Norsk Tippings hjemmeside.

Oppdaget ikke gevinsten Damen og barna hennes skrapte hver sine lodd, damen skjønte ikke at hun hadde vunnet en halv million kroner.

— Neida, jeg er jo ikke vant til slike store premier, kan du skjønne! Jeg bare oppfattet at jeg verken hadde vunnet 20 eller 40 kroner, og så la jeg loddet til side. Datteren min vant 40 kroner, og vi var fornøyd med det, forteller damen til nettstedet.

- Bare kast dem! Først mange dager senere fant sønnen hennes de ferdigskrapte loddene i en hylle.

— Bare kast dem, det er ingen premie på noen av dem, sa jeg til ham, men han tittet da på dem likevel. "Du har jo vunnet, mamma", sa han, og først da så jeg at det faktisk stod 500.000 tusen tre ganger på ett av dem, sier damen til Norsk Tippings hjemmeside.

Vinneren, som ønsker å være anonym, driver gård med sauer sammen med mannen sin, og har dessuten en annen jobb ved siden av.

Ny bil? Foreløpig har hun ikke brukt en krone av pengene.

— Men som gårdbrukere har vi nok av huller å putte pengene i. Kanskje blir det ny bil, den gamle er snart utslitt, sier hun til nettstedet.

(Bildet av Flax-loddet er et rent illustrasjonsfoto. Lånt fra Norsk Tippings hjemmeside med opphavsmannens tillatelse.)