En veske med spesielle og sjeldne gull— og sølvmynter er stjålet fra en bil på Bryggen i Bergen. Myntene har en verdi på 17.000 kroner. Et par av myntene er over tusen år gamle.

Myntene ble stjålet fra en bil som var parkert i oppkjørselen til Nikolaikirkeallmenningen på Bryggen. Politiet fikk melding om tyveriet klokken 1645 i dag.

Samler

— Myntene er stjålet fra en som jobber med suvenirer og mynter i Norden og Storbritannia, forklarer politibetjent Frank Mikkelsen ved krimvakten ved Hordaland politidistrikt.

— Myntene har stor personlig verdi for eieren, forteller Mikkelsen. Har ber folk, som ser mynter eller en veske som passer til beskrivelsen under, om å kontakte krimvakten på telefon 55556530/32.

Gull- og sølvmynter

  • Syv av myntene er i sølv. Disse er kopier av en Erik Blodøks-mynt fra år 925. De har inskripsjonen "Erik Blodøks" og et sverd på den ene siden. På den andre siden står navnet til eieren, "Olafer Moneta".
  • Den ene av disse myntene har et hull over navnet.
  • En gullmynt med samme inskripsjon.
  • En original sølvmynt fra år 732. Mynten er 3,5 centimeter i diameter og har bilde av en mannsperson.
  • En original sølvmynt fra år 702 med arabisk tekst.

Vikingveske

Myntene lå i en veske som også beskrives som spesiell. Det er en firkantet skulderveske. Den er laget av lær og måler 25 ganger 25 centimeter. Fargen er brun/sort. Låsen består av tre lærremmer som er knyttet til en trepinne.

Foruten de spesielle myntene lå det også norske penger, bankkort og en mobiltelefon i vesken.