EGIL NATVIK HOEN

— Vi vet ikke om det var voldtekt eller forsøk på voldtekt ennå, opplyser politiinspektør Harry Rosnes ved Hordaland politidistrikt. Overgrepet skal ha skjedd i tidsrommet 03.00 til 03.30 natt til søndag ved Litlabø kurs- og treningssenter på Os. Den 53-år gamle kvinnen hadde vært på besøk hos en venninne og var på vei hjem til mann og barn.

Slag i ansiktet - Kvinnen mistet bevisstheten utenfor Litlabø kurs- og treningssenter, opplyser Rosnes.

Kvinnen har merker etter slag i ansiktet, men husker ingen ting fra det aktuelle tidsrommet.

Politiet er svært interessert i hjelp fra publikum

— Vi har foreløpig ingen vitner til overgrepet, sier førstebetjent på Stord, Odd Harald Hovland. En person har imidlertid funnet tøyrester like ved åstedet.

Trolig stammer disse fra voldtektsforsøket.

— Vi er interesserte i alle bevegelser i tidsrommet på det aktuelle stedet, sier Harry Rosnes. Han opplyser at saken har fått topp prioritet.

Vakt på årstedet - Vi har satt ut vakt på åstedet og skal avhøre personer i løpet av natten, sier han. Førstebetjent Hovland har satt i gang teknisk og taktisk etterforskning.

Det var lite folk ute på tidspunktet og det er ingen boliger i umiddelbar nærhet, forklarer han. Likevel håper han at noen har sett noe. Det er veibelysning i nærheten av åstedet og langs veistrekningen, sier han.

Uløst voldtekstssak 25.april 1999 ble en 18 år gammel jente utsatt for voldtekt på Stord. Ved krysset Valeveien/Hystadveien tok gjerningsmannen kvelertak på henne, og drog henne inn i en hage. Jenten besvimte og våknet delvis avkledd. Politiet klarte aldri å løse denne saken selv om det ble satt inn mye ressurser.

Frykter dere at det kan være snakk om den samme gjerningsmannen?

— Vi har ingen holdepunkter for slike antakelser, sier Odd Harald Hovland.