Blant konsollkongene har det alltid vært minst et slåsspill. Dette er en type spill som har sin opprinnelse på de gode gamle arkademaskinene, men er nå bedre hjemme i stuen enn på snackbaren på hjørnet. «Mortal Kombat 4: Deadly Alliance» er en serie med aner godt tilbake til spillehalltiden, og med varierende suksess i sin overgang til sofagrisene. like uviktig. Det som teller er hvorvidt

Historien er som alltid meningsløs, og man har det moro med slåssingen eller ikke, og MK4 innfrir her til fulle.

Hver av karakterene har differensierte egenskaper og kontroll av disse, og i løpet av en kamp kan man rullere mellom tre ulike stiler som gir nye måter å banke livskiten ut av motstanderen. Gode kontroller, god opplæring og godt utvalg av vanskelighetsgrader gjør at det ikke tar lang tid å lære seg spillet, men uendelig med tid å mestre det. I tillegg er spillet stappet med ulike hemmelige karakterer, baner og overraskelser man kan åpne dersom man spiller nok.

Som alltid med slike spill, er gleden størst med å denge en menneskestyrt motstander, så kameratslåssing på et mer distansert nivå enn fight club er absolutt å anbefale.

ANMELDT AV

TOR ERIK GREGERSEN