I går ettermiddag troppet politiet mannsterke opp i Midhordland tingrett og argumenterte for at den svindelsiktede 28-åringen måtte fengsles i ytterligere to uker. Politiet mener han kan ødelegge bevis dersom han slippes løs.

— Beklagelig for saken

Retten tenkte seg om og sa ja til en uke. Men bare noen timer senere ble Granheim løslatt. Av politiet.

— Han hadde sittet en uke i arresten. Når det ikke lot seg gjøre å finne en ledig fengselscelle, hadde vi ikke noe valg. Vi måtte løslate ham. Det er helt klart beklagelig for etterforskningen av saken, sier politiadvokat Ole Bjørn Mevatne i Hordaland politidistrikt til BT.

Arild Granheim, som både har vært selger og daglig leder i Granheim Bilsenter AS, ble lørdag for en uke siden varetektsfengslet, siktet for omfattende bedrageri. Politiet mener å kunne dokumentere at det minst dreier seg om 1,2 millioner kroner.

— Siktelsen omhandler et millionbeløp, men vi er ikke ferdige med å gå gjennom alle beslagene i saken. Derfor er det vanskelig å si om hvor stort omfanget er, sier Mevatne. Politiet mener imidlertid at de har en sterkere sak nå.

Nekter fortsatt

Granheims forsvarer, advokat Jan Vablum, forteller om en klient som var lykkelig over å bli løslatt, men som ikke vil snakke med pressen så lenge saken er under etterforskning.

— Han stiller seg fortsatt uforstående til den alvorlige siktelsen, sier Vablum.

Det var fredag for en uker siden at Lieco Auto sendte Granheim Auto til skifteretten. Samtidig anmeldte de Granheim til politiet. Lieco har tatt over som eier av Granheim Bilsenter, og er konkursboets største kreditor. Anmeldelsen går på bedrageri av 6,5 millioner kroner og underslag av rundt en halv million kroner.