Han vil at den norske stat skal endre holdning til bruk av oljefondet til økt investering innenlands ved å endre handlingsregelen. Dette har Frp kjempet for i lengre tid og fått i retur at dette er inflasjonsdrivende, samtidig som den samme staten sletter syv milliarder i gjeld for flytoget i Oslo. Nå sier de samme politikerne at hvis vi bruker av oljefondet for å dempe på arbeidsledigheten, vil dette legge press på renten som vil stige og gi ytterligere arbeidsledighet. God dag mann økseskaft og bit deg selv i halen.

Oljefondet er blitt en byrde større enn nordmenn kan bære, og det undres at vi ikke straks gir den bort til noen andre som kan få bedre nytte av den.

Fondet skal gjemmes for fremtidens pensjonstrygdeutbetalinger, som ventes å bli mangedoblet sammenliknet med i dag, og hvis vi ikke får en gedigen inflasjon da, så skyldes det nok et mirakel. Mirakelhverdagen for fremtidens pensjonister vil bli et mareritt, en tikkende bombe med en kortere og kortere lunte. Dette alene kan jo gi oss en grunn til å bli medlem i EU som da vær så god får subsidiere fattige Norge med nødvendige milliarder. Eller at de pensjonister som ikke frivillig drar blir tvunget av staten til å flytte til lavkostland for at pensjonskabalen skal gå opp.

Kjell Hilde vil som nevnt at staten skal gi bidrag til kunnskapsnæringen.

Frykter han ikke å bli beskyldt for å ville gi til de rike og ta fra de fattige?

Nå som arbeidsledigheten øker er det viktigere enn noen gang å ta i bruk oljefondet da prisen på å ha 110.000 arbeidsledige er større enn å bruke for eksempel 15-30 milliarder av fondet til arbeidsintensiverende tiltak. Frp har fremmet å fremskynde allerede godkjente statlige byggeplaner som alene vil gi arbeid for ca. 10.000 fagfolk i bygg— og anleggsbransjen.

Nå kunne jo staten for eksempel også gi 2,4 milliarder til Bergen for øyeblikkelig å få satt i gang bygging av Ringvei vest og en liten milliard til for Ringveg øst? Det ville i så fall satt fart i bransjen igjen. Vi kan jo drømme videre vel vitende om at uansett hva vi gjør, så vil det angivelig virke inflasjonsdrivende og at det er tydelig at noen mener vi må akseptere en viss arbeidsledighet. Gleder meg til valget 15. september.