Dette er en historie som starter sørgelig, men som ender godt til slutt.

I midten av juli skrev BT om den triste starten Jens fikk på livet sitt. Eieren hadde flyttet fra den drektige kjetten Josephine ý mor til Jens. Hun ble gående i nabolaget i Sandviken og tigge folk om mat. En dag fødte hun Jens under åpen himmel i trappen utenfor en forretning i strøket.

De ansatte i forretningen varslet Dyrebeskyttelsen som skaffet kattemor og hennes sønn et fosterhjem. Der var de til Josephine var ferdig med morsrollen. De to dyrene hadde det veldig godt i fosterhjemmet.

Fikk nye hjem

Nylig ble kattemor og hennes sønn plassert i hvert sitt nye hjem gjennom Dyrebeskyttelsen. Josephine ble lykkelig forent med en kvinne på Landås. Jens fikk sitt permanente hjem i en storfamilie på Nordstrøno i Os.

Ellen Mortensen Solesvik har åpnet sitt hjem for sjarmtrollet Jens. Her har den tidligere gategutten fått det godt i selskap med mange gode mennesker — og dyr: I denne heimen er det to voksne, fire barn i alderen 2 til 18. Jens har funnet seg vel til rette blant de seks menneskene og en voksen hokatt, en border collietispe, en skilpadde, syv kaniner, en hamster og en hest.

Nyter tilværelsen

Jens ligger og maler på matmors fang mens BT intervjuer Ellen. Han er situasjonens herre og nyter tilværelsen. Når en av Ellens barn henger frem et ullnøste, kan han ikke styre sin trang til å slå klørne i det. Men helst vil han kose med sine gode venn og matmor. Sjarmtrollet lar seg villig klø på magen og lar matmor stryke den silkemyke pelsen hans. Livet er blitt godt for Jens!

GODE VENNER er de blitt guttepusen Jens og toåringen Jonatan.
FOTO: ROAR CHRISTIANSEN