Følgelig så han en åpenbar sammenheng. Slike ting kan jo ikke være tilfeldig. Den økte kriminaliteten var straffedommen over Norge for vår medvirkning til å få vedtatt Oslo-avtalen.

Jeg vet ikke riktig hvorfor, men jeg kom til å tenke på denne telefonsamtalen da jeg leste Olav Garviks artikkel om «edderkoppene» i Hordaland Frp ¿

Vidar Kleppe blir i artikkelen fremstilt som hjernen bak en kampanje mot Terje Søviknes, der Cathrin Rustøens sexanklager fra talerstolen på Hordaland Frps årsmøte var det virkemiddelet som ble brukt for å sverte partiets nestleder. Spekulasjonen baserer seg på at Vidar Kleppe, som den aktive og populære stortingsrepresentanten han alltid har vært, hele to ganger i løpet av et år deltok på partiarrangementer i Hordaland, – i tillegg til at han drakk øl på Tostrupkjelleren i Oslo sammen med en god venn og partifelle.. En typisk oppførsel fra en bakmann og edderkopp. For deltok ikke stortingsrepresentant Terje Knutsen og daværende fylkesformann Sigrun Natås på de samme arrangementene? Og kjempet ikke disse to for å bli nominert på de første plassene på Hordalands-listen, og følgelig hadde interesse av å motarbeide Terje Søviknes?

Mer tøvet enn dette er det vanskelig å produsere en avisartikkel. Vidar Kleppe er nærmest æresgjest i Fedje Frp – i den kommunen hvor han er født og oppvokst. Følgelig ble han invitert til lokallagets 25-årsjubileum. Det samme ble selvsagt også Hordaland Frps stortingsrepresentant og fylkesformann. Litt senere på sommeren ble Vidar invitert til en standsaksjon i Norheimsund, av sin gode venn gjennom flere år, Haoko Tveitt. Garvik klarer faktisk å gjøre det kunststykke å lage et poeng av at han i den anledning ble påspandert middag på hotellet. Garviks siste bevis er like tullete. Vidar Kleppe, undertegnede og flere andre Frp-medlemmer og venner av Haoko Tveitt, satt ved samme bord på Tostrupkjelleren i Oslo. Når gode venner fra Bygde-Norge er på besøk i Oslo er det faktisk ganske vanlig å treffes for å spise middag og ta en øl sammen. Haoko Tveitt, som er identisk med den personen som foreslo motkandidat til Terje Søviknes, var i Oslo på en minnekonsert til ære for hans far, den kjente norske komponisten Geirr Tveitt. Så langt jeg hørte ble Cathrin Rustøens navn ikke nevnt verken under middagen eller på Tostrupkjelleren.

Disse tre begivenhetene – Vidars besøk på Fedje Frps jubileumsfest, hans deltagelse på en standsaksjon i Norheimsund Frp, og det faktum at han drakk en øl med en av sine beste venner som var på besøk i Oslo, er altså Garviks indisier for at Vidar Kleppe er en edderkopp. Man skal være rimelig paranoid for å tro på slike konspirasjonsteorier.

Jeg kunne selv vært edderkoppen i Garviks nett. For det Garvik ikke har fått med seg er at jeg stod på standsaksjon under Etnedagene i fjor sommer, sammen med stortingsrepresentant Terje Knutsen og fylkesformann Sigrun Natås. Og ikke nok med det. Jeg overnattet til og med på samme hotell. Ja, vi satt faktisk på verandaen på mitt hotellrom og drakk vodka og whisky. Kanskje sa jeg til og med til Sigrun Natås, som jeg har kjent siden 1981, at det hadde vært hyggelig om hun ble kollega av meg på Stortinget. Som om ikke det var nok ble jeg observert sammen med den samme Sigrun Natås under valgkampen i 1999 – da vi besøkte et lensmannskontor sammen. Det ga oss rikelig anledning til konspiratoriske samtaler for å undergrave partiledelsen. Og jammen dukket jeg ikke opp sammen med opprørsgeneral Haoko Tveitt og andre mistenkelige mennesker på selveste Tostrupkjelleren, og det bare en uke før Cathrin Rustøen stod frem med sine anklager. Kan Garvik overhodet tenke seg muligheten av at jeg ikke er en edderkopp. Ja, kanskje til og med hjernen bak? Selveste bakmannen?

Dersom to eller tre Frp-medlemmer treffer hverandre mer enn to ganger hvert år, foregår det selvsagt en konspirasjon. Ikke sant, Olav Garvik?

Jan Simonsen,stortingsrepresentant Frp