Grusbanen mellom trærne på Varden bader i ettermiddagssol. Kjappe småjenter kaster lange skygger mens de sparker, løper, finter, bommer, roper ler og skårer mål.

— Rett på mål Anette, rett på mål, roper trener Trond Kibsgaard.

Anette løper, skyter, keeper redder, returen går via Anette og rett i mål. Vill jubel og armene i været. Etter en tam førsteomgang og 1-1, har jentene skåret fem mål og stillingen er 4-3.

Det koster ikke mye å drive minijentefotball. Treneren er gratis, fotballene koster ikke all verden, heller ikke draktene, men Fyllingen har over 50 lag i de alderbestemte klassene. Og da går pengene med. To millioner kroner i automatinntekter utgjør over en tredel av fotballklubbens samlede inntekter..

— Dette er en veldig verdifull inntekt for hele vår klubb. Inntekten skaper en økonomisk situasjon preget av sunnhet. Det gir en romslighet for alle våre aktiviteter som kommer hele organisasjonen til gode, sier leder for Fyllingen Fotball, Ove Helgesen.

Han advarer på det sterkeste mot alle forsøk på å redusere inntektene.

— Får vi ikke disse pengene vil det strupe våre aktiviteter. Vi vil ikke være i stand til å drive videre på dette nivået, og vi vil få store problemer med å erstatte inntektene. Dersom det mest drastiske forslaget gjennomføres, vil det ødelegge for en veldig stor del av breddeaktivitetene.

Helgesen sier han har langt færre betenkeligheter med å hente penger på denne måten i dag enn han hadde før.

— Jeg var mer betenkt tidligere enn jeg er i dag. Etter at debatten om dette startet, har jeg brukt øynene mine og ser hvem som står rundt disse automatene. Det er ikke mindreårige. Det er voksne folk i sin beste alder. Det er folk vi i hvert fall må tro vet hva de gjør.