Ferden med en beruset sjåfør og fire berusede passasjerer endte med at bilen kjørte gjennom et gjerde og stanset på et jorde.

— De unngikk så vidt å kjøre i fjellveggen. Dette kunne gått alvorlig galt, sier lensmannsbetjent Svein Hatlevik ved Lindås og Meland lensmannskontor.

Sjåføren mest beruset

— Sjåføren var den mest berusede av dem alle. Han stakk av etter ulykken, og løp til skogs. Da vi fant ham, lå han og sov under en terrasse. Det var to minusgrader i natt, og han kunne lett ha frosset i hjel hvis vi ikke hadde funnet ham. Han var åpenbart beruset, sier Hatlevik.

Sjåføren, som er i begynnelsen av 20-årene, har ikke førerkort.

Ulykken skjedde rundt klokken 02 i natt. Bonden som eier jordet varslet politiet.

Snakket om Åsnes-ulykken

— Jeg var på skolen til disse guttene for en uke siden sammen med Trygg Trafikk og underviste om trafikksikkerhet. Når de samme menneskene en uke etter legger ut på en sånn ferd, kan man lure på hvor mye vits det er å drive forebyggende arbeid, sier Hatlevik.

De fire passasjerene er elever ved en av de videregående skolene i Knarvik.

— Jeg spurte dem om ikke ulykken i Åsnes, der fire unge gutter mistet livet, hadde gjort inntrykk på dem. Da angret de selvfølgelig, og syntes det de hadde gjort var svært dumt. Det hjelper bare så lite å ikke tenke på sånt før i ettertid, sier Hatlevik.

Uskadet

Ingen av de fem i bilen ble skadet i ulykken.

De fire passasjerene ble kjørt til Knarvik av politiet, mens sjåføren ble tatt med til Legevakten i Knarvik der det ble tatt utvidet blodprøve av ham. Han ble løslatt etterpå.

— Sjåføren nekter for at det var han som kjørte bilen, men vi har flere vitner på at det var han som satt bak rattet, sier Hatlevik.