JON TUFTO jon.tufto@bt.no

Politiet hadde fått tips om fyllekjøring og fulgte etter bilen et stykke gjennom sentrum før den ble stanset i ett-tiden. Da dørene gikk opp, stod dunsten av åtte fulle russ ut i vossanatten.

Åtte berusede russ — Det var ingen tvil om at sjåføren hadde drukket. Alle i bilen var beruset, sier lensmannsbetjent Ivar Hellene ved Voss lensmannskontor til BTs nettutgave.

Sjåføren og en av passasjerene, som eide bilen, ble pågrepet og tatt med til lensmannskontoret for avhør og blodprøve. Eieren av russebilen vil bli siktet for å ha overlatt bilen til en beruset person. Begge personene fikk førerkortet beslaglagt.

Vil ikke stemple russefarger Hvilken farge russebilen hadde, vil politiet ikke opplyse, siden det kunne blitt oppfattet som unødvendig stempling av en gruppe russ.

— Ingen av disse gruppene er verre enn andre, enten de er røde, blå, svarte eller andre farger, sier Hellene.

Det er for øvrig heller ikke russen som lager mest spetakkel i Voss sentrum natt til 1. mai, mener han.

— Folk kommer strømmende fra et stort område rundt byen. Vi har mange patruljer ute, og slår hardt ned på tull og tøys. Derfor blir det mindre bråk for hvert år som går, sier han.

Ti laget bråk Totalt ti personer fikk forelegg for drikking og slåssing i Voss natt til 1. mai.

I tillegg ble en ung, mannlig promillekjører pågrepet etter å ha kjørt utenfor veien på riksvei 13 ved Takla tidlig tirsdag morgen.