Også den tiltenkte ektemannen er tiltalt. Han skal ha forsøkt å tvinge til seg seksuell omgang med 22-åringen.

— Jeg mener det er grunn til å frykte at familien vil gjøre alvor av truslene om å drepe kvinnen, sier bistandsadvokat Roar Vegsund til BT.

Derfor er det iverksatt ekstreme tiltak for å sikre kvinnen. Hun har fått ny identitet og oppholder seg nå på skjult adresse et annet sted i landet.

- Skriver dødsdom

En gang har hun måttet flykte fordi personer i familiens omgangskrets har oppsøkt henne.

— Møter jeg i retten og vitner skriver jeg under min egen dødsdom, har den 22 år gamle kvinnen uttalt.

Derfor har hun meddelt politiet at hun ikke akter å møte og vitne i saken, av frykt for sin egen sikkerhet.

— Hennes måte å reagere på understreker alvoret denne saken har, sier Vegsund.

— Skal hun møte i retten, vil vi kreve omfattende og svært strenge sikkerhetstiltak, presiserer bistandsadvokaten.

- Bare innbilning

Den svært spesielle tiltalen, som er tatt ut av Statsadvokaten, ble nylig forkynt for den 46 år gamle faren og hans 19 år gamle sønn. De reagerer med stor frustrasjon over anklagene som rettes mot dem.

— At vi ønsker hun skal gifte seg med fetteren, er bare noe hun innbiller seg. Hun kan gifte seg med hvem hun vil, har faren forklart. Den påståtte friheten fester politiet ingen lit til.

Både han og sønnen nekter for å ha truet 22-åringen, heller ikke slått og sparket henne gjentatte ganger, slik det heter i tiltalen.

Svært kjølig

Forklaringene deres levner derimot liten tvil om at forholdene dem imellom er anstrengt.

— Møter jeg henne på gaten vil jeg snu meg bort. Hun er ingenting for min familie lenger. Hun er en hore, har broren uttalt.

De mest alvorlige handlingene skal ha skjedd i juli i fjor. Familien skal da ha fått kjennskap til at 22-åringen hadde en norsk venn. Dette ble dårlig mottatt, ettersom familien skal ha valgt ut en 31 år gammel fetter som 22-åringens ektemann.

Kvinnens hverdag ble vanskeligere og vanskeligere. Til slutt tok hun den dramatiske beslutningen om å flykte hjemmefra og videre gå til politiet. Et valg hun viste ville føre til et totalt brudd med familien.

— Det var selvsagt en svært dramatisk avgjørelse. Hun er ikke opptatt av at de skal bli straffet, men ønsker bare fred til å starte sitt nye liv, sier Vegsund.

Satt i varetekt

Anmeldelsen førte til at far og sønn ble pågrepet i august og varetektsfengslet. De slapp imidlertid ut etter ni dager, uten at politiets mistanke var mindre av den grunn.

— Omstendighetene i saken gjør at den i alle høyeste grad er spesiell. Som tiltalen viser er det snakk om svært alvorlige trusler, sier politiadvokat Sidsel Isachsen i Hordaland politidistrikt.

Politiet er kjent med at kvinnen nå ikke ønsker å møte i rettssaken, som er berammet til høsten. De er likevel innstilt på å legge forholden slik til rette at kvinnen vil møte.

Lovverket sier også at hun som vitne har plikt til å møte, men at hun kan nekte å forklare seg så lenge de tiltalte er i slekt.

— Det er klart at hun må møte. Eller blir det ingen sak. Og det vil være en trussel mot min klients rettssikkerhet dersom han ikke får være til stede når hun skal forklare seg, sier advokat Vegard Austgulen, som forsvarer den 46 år gamle faren.