• Imamer må utdannes i Norge. Utenlandske imamer må ikke få arbeidstillatelse, sier stortingsrepresentant Karin Woldseth (Frp).

— Vi vil ikke at utenlandske imamer skal snike seg inn i landet på falske premisser for å passe på innvandrere, så de ikke tilpasser seg det norske samfunnet for mye, sa Woldseth på Frps fylkesårsmøte i Os i går.

På spesialistkvote

På møtet kunne hun fortelle en sjokkert møtelyd at utenlandske imamer får oppholds- og arbeidstillatelse som spesialarbeidskraft.

— Og når de ikke praktiserer som imamer, får de fortsatt bo her. Det vil vi ha slutt på, sier Woldseth.

I et intervju med Bergens Tidende forteller hun at Fremskrittspartiet forbereder et Dokument 8-forslag som inneholder forbud mot at imamer får arbeidstillatelse som spesialarbeidere.

— De trenger ikke noen form for utdannelse, bare tre års praksis. De er ikke spesialarbeidere. Det er modige pakistanske kvinner som foreslår at imamene utdannes i Norge. Det synes jeg er et fornuftig forslag. Da kan vi få islamske prester som hjelper folk til å tilpasse seg det norske samfunnet.

Ikke rasister

Woldseth er glad for å kunne diskutere innvandringspolitikk med Fremskrittspartiets argumenter uten å bli beskyldt for å være rasist.

— Jeg synes ikke vi i Frp skal ta æren for det. Jeg vil ikke engang si: «Hva sa vi?» Det som er viktig er at modige innvandrerkvinner har stått opp og tort å si fra om tvangsekteskap og æresdrap. Det er bare så synd at det måtte et drap til i Sverige før denne debatten kom skikkelig i gang.

— Men jeg legger ikke skjul på at jeg synes det er interessant å se at flere av disse modige pakistanske kvinnene faktisk sier at vi har en fornuftig politikk når vi stiller krav til innvandrerne.

Oppgjør med imamer

På talerstolen tok Woldseth et kraftig oppgjør med imamene.

— Akkurat nå marsjerer imamene i Oslo og forlanger en unnskyldning fra statsministeren og norske medier for at de har vært kritisk til det disse mener. Det er ingen grunn til å gi dem noen unnskyldning, sa hun.

— Jeg har fått en masse henvendelser om innvandrernes holdninger og imamene sin makt. De vil at vi skal få bukt med en del holdninger hos imamene. Blant annet at norske kvinner er horer og ikke har noen verdier. Dersom disse imamene synes det er så forferdelig her i landet, hvorfor drar de ikke tilbake?

Overfor årsmøte lovet Woldseth å følge opp innvandringsdebatten.

— Vårt mål må være å følge opp og holde debatten varm. Jeg regner med vi kan gjøre dette uten at vi beskyldes for å være rasister.