I løpet av den halvtimen markeringen varte, betalte Frp vel 8.000 kroner slik at hordalendinger kunne få vin til svenskepriser. Arne Sortevik, Frps listetopp i Hordaland, deltok selv på vin-sponsingen.

— Hensikten var å fokusere på de høye avgiftene. Den fører til en vin-pris som mange opplever som urimelig høy. Det er også mange vestlendinger som opplever dette som urettferdig. Folk som bor i nærheten av svenskegrensen kan omgå de norske alkoholavgiftene på en lettvint måte ved å ta seg en tur over grensen og handle der. Det kan ikke folk i andre deler av landet gjøre, sier Sortevik.

Frp-politikerne betalte halvparten av det en flaske vin til 100 kroner på Vinmonopolet kostet og de betalte for to slike flasker pr. kunde.

Tilbudet ble tatt godt imot av kundene og det vanket mange klapp på skulderen, sier Sortevik. Han sier at byråden som er ansvarlig for skjenkepolitikken i Bergen, Trond Tystad fra Arbeiderpartiet, har gjort det klart at en slik subsidiering av alkoholavgiften som Frp foretok ikke er i strid med lovgivningen.