• Etter alt bråket rundt innvandrerregnskapet var det viktig å vise resten av landet hva vi på Os mener om rasisme.

KJELL ØSTERBØkjell.osterbo@bt.no

Det sier Beate Valvik (17) til Bergens Tidende. Hun holdt appell og var en av de mange ungdommene som trosset kulden og viste sin forakt for rasismen, i Os sentrum i går ettermiddag.De to initiativtakerne til fakkeltoget, Kari Askeland og Torill Otterskred, var overveldet av det store oppmøte.

— Eg sa da te deg, at eg ikkje hadde trudd da ville komma noke folk her ætte alle fakkeltogena som har vore alle andre plassa. Men eg tok feil, innrømmer en osing med fakkel overfor Torill Otterskred. Hun og Kari Askeland tok sjansen på å kjøpe inn 400 fakler. Alle ble delt ut og de hadde faktisk ikke nok.

— Var det overraskende at også Frp gikk ut i en annonse i lokalavisen og bad folk slutte opp om toget?- Nei. Jeg ringte Gustav Bahus (Frp) og bad han sette inn en annonse. Og det gjorde han. Jeg har tro på voksenopplæring, sier Otterskred.- Og jeg snakket med Terje Søviknes på telefonen i dag. Han var i Nord-Norge, men skulle gjerne vært med oss i toget, sier Askeland.- Du veit som månge som stæmme Frp her oppe, som kan da"kje vera kjeltringa alle, mumler skeptikeren med fakkel.

De to kvinnene bak toget kjøpte inn fakler for egne penger, men regner med å få kostnaden dekket gjennom små giroer som ble delt ut i går.