GUNNAR WIEDERSTRØM gunnar.wiederstrom@bt.no

Som Bergens Tidende skrev fredag, ber fylkesstyret også det såkalte organisasjonskultur-utvalget, som ledes av Lodve Solholm, om snarest å gå inn i situasjonen i Hordaland Frp.

Utvalget skal også vurdere om noen av de angivelige "opprørerne" — Sigrun Sangolt Natås, Terje Knudsen og John Mandelid - bør ekskluderes. Nei til nytt nominasjonsmøte Fylkesstyret i Frp avviser å holde nytt nominasjonsmøte nå. 93 delegater har gitt fylkesstyret fullmakt til å supplere stortingslisten, etter at Terje Søviknes trakk seg.

Det er fortsatt uvisst om det kan bli holdt nytt ekstraordinært årsmøte. Foreløpig foreligger det ikke styrevedtak med krav om dette fra ti lokallag som tidligere har ytret ønske om et slikt møte. Sortevik topper listen Det er uansett sikkert at det ikke vil være mulig å avholde et nytt nominasjonsmøte innen tidsfristen 31. mars. Dermed er det klart at Arne Sortevik blir Hordaland Frps førstekandidat på stortingslisten i høst. Alle de andre kandidatene rykker ett trinn opp, og det er opp til fylkesstyret å finne et navn til tomrommet nederst på listen.

Se også: BTs samleside om Frp-skandalen