Gruppeleder Liv Røssland understreker at Frp har signalisert velvilje til å støtte byrådspartiene, dersom partiet blir tvunget til å velge mellom fellesforslaget fra byrådspartiene/Venstre og Høyres budsjettforslag.

— Er det ikke politisk litt underlig at Frp skal ta opp tråden etter SV?

— SV brøt fordi partiet ikke ville selge BKK-aksjer. Vi har ikke sånne betenkeligheter. Det er god Frp-politikk å realisere verdier og bruke pengene til tjenesteproduksjon.

— Har dere ikke vurdert å felle byrådet og få valgt et Høyre/Frp/KrF-byråd?

— Klart det tenker vi på med jevne mellomrom. Men vi vil i hvert fall ikke felle en koalisjon som har et bedre budsjettforslag er det Høyre vil vedta. Høyre pålegger bydelene å spare 85 millioner. Så lenge det står fast er det ikke aktuelt å støtte Høyre, sier Liv Røssland.

Smørevillig

I finanskomiteen torsdag murret Frp over at partiet ikke engang var bedt i forhandlinger. Da Frp først slapp inn i varmen viste det seg svært smørevillig.

Byrådspartiene har lovet å dekke bydelenes underskudd i år pluss se på mulighetene for å bygge et nytt sykehjem i bakkant av skolehagetomten i Øyjorden. Mer kostet ikke stemmene til Frp.

Liv Røssland synes ikke Frp har solgt seg billig.

— Når bydelene får slettet underskuddet står vi med en helt annen situasjon. Nå er det ikke lenger snakk om å nedlegge skoler, stenge sykehjemsposter og seniorsentre, sier Liv Røssland.

Hun er dessuten svært fornøyd med at byrådspartiene er villige til å bygge et nytt sykehjem i Bergenhus, der sykehjemsmangelen er så prekær at de gamle blir sendt til Sund.

Omstridt

Liv Røssland er klar over at et sykehjem på skolehagetomten i Øyjorden er en omstridt.

— Men vi har sett på en løsning der sykehjemmet kan ligge helt inn mot fjellet. Da får parsellhagene bestå og det blir plass for en løkke for nærområdet, sier Røssland.

Terje Ohnstad, gruppeleder for Arbeiderpartiet, er lettet over løsningen med Frp.

I bystyret mandag vil han legge frem fellesforslaget med Venstre og forventer at Frp stemmer subsidiært for det.

— Kortvarig forelskelse

— Denne heftige forelskelsen varer nok ikke lenge, sier fungerende gruppeleder i Høyre, Hans Edvard Seim. Han konstaterer at Fremskrittspartiet har gått på koalisjonens limpinne etter at den sammen med Venstre lokket med noen ekstra millioner.