Etter en dagstur til Karolinska Sjukhuset i Stockholm fredag, ble den sengeliggende kvinnen sendt hjem til Bergen med beskjed om at Haukeland skulle ta røntgenbilder av henne.

Nå er det bestemt at Karolinska likevel skal ta bildene, før en svensk nakkeekspert utreder hennes tilstand på nytt.

— Jeg synes hun må utredes videre, og vi skal ta bildene selv. Jeg kontaktet Haukeland, og de ønsket at vi skulle gjøre det slik, opplyser klinikksjef Lars Wallstedt ved Karolinska Sjukhuset.

Så raskt som mulig

Bergens Tidende har tidligere skrevet om trebarnsmoren fra Øygarden, som siden juni måned har ligget fullstendig lammet på grunn av en feilbehandling. Etter sterkt påtrykk bestemte Rikstrygdeverket at Karolinska Sjukhuset skal gjøre en ny utredning, såkalt «second opinion».

— Vi innkaller henne på nytt så raskt vi kan. Det vil ta mellom en og tre uker, sier den svenske nakkeeksperten, som etter fredagens korte undersøkelse ikke kan si noe om hennes tilstand.

— Jeg kan ikke si noe nå. Vi skal gjøre denne utredningen, slik det norske Rikstrygdeverket har bedt om, sier Wallstedt, som nylig høstet storm i svenske medier fordi han kritiserte legestanden for å ikke ta nakkeskader på alvor.

- Lys i tunnelen

Bergens Tidende ringte i går kveld til ektemannen Magne Rossnes og fortalte at røntgenbildene skal tas i Sverige.

— Dette forbauser meg ikke. Men jeg er fornøyd med at hun nå tas på alvor for første gang på 16 år. Jeg ser et lite lys i tunnelen, sier Rossnes. Norske leger strides om hva som er årsaken til 48-åringens helsetilstand. Sentralsjukehuset i Førde mener det er påvist brudd i nakken. Nevrologisk avdeling på Haukeland mener det er psykiske årsaker.

Professor Ole Bjørn Tysnes ved Nevrologisk avdeling, Haukeland sykehus, visste i går kveld ikke hvem som skal ha blitt kontaktet av Karolinska.

— Jeg kjenner ikke til at vi har fått en slik henvendelse, men prinsipielt skulle vi ikke vært negative til noe slikt, opplyser han.