Kvinner som er mishandlet av sine ektemenn nektes beskyttelse i Norge. Både den forrige og den nåværende regjering skal iflg. et diskusjonsprogram på tv ha gitt Utlendingsdirektoratet (UDI) instrukser som skulle gjøre det mulig å innvilge disse hardt pressede kvinnene asyl. Men UDI bryr seg ikke om å følge humane instruksjoner. UDI ville nok trives bra under en Frp-ledelse.

Frp vil nå at denne ubarmhjertighet også skal omfatte kvinner som er påtvunget samleie og hiv av en smittebærende mann.

Man skulle tro at et land med lange humanitære tradisjoner ville tilby hiv-positive mennesker behandling parallelt med at asylsaken ble behandlet. Men det vil ikke Frp. «Det må tas mer hensyn til nordmenn enn til utlendinger.» Før man utstøter dette slagord, kunne man kanskje undersøke hva det vil koste den jevne nordmann å beskytte, eventuelt også gi syke asylsøkere medisin.

Kanskje en gjennomsnittsnordmann som avlegger 50 besøk på kino og restaurant pr. år måtte nøye seg med 49 slike besøk pr. år. Eller kanskje han måtte nøye seg med hvitvin i stedet for champagne til maten på ett eller to av besøkene?

Hvilken lidelse!

Hvor meget er et forfulgt hiv-smittet menneskeliv verd, målt i restaurantbesøk eller antall glass hvitvin? Jeg venter spent på Frps taksering av menneskeliv, gjerne målt i restaurantbesøk eller hvitvinsglass.

Ole Danbolt