MAGNUS VOLLSET

— Først var det deilig å slippe skolen. Nå bare kjeder jeg meg, sier 12-åringen fra Olsvik.

I går var formen bedre, så Mathias møtte på skolen. Etter noen timer måtte han bli hentet og kjørt hjem av mamma Gunnvor.

— Jeg ble kvalm og måtte spy igjen, forteller Mathias.

Oppkast og feber Det begynte natt til mandag, med oppkast, feber og mageonde. Familien er sikre på at sykdommen stammer fra brusen de kjøpte i Eikedalen.

— Pappa og kjæresten delte en brus. Begge var syke til onsdag. Stebroren min drakk ikke brus. Han ble ikke syk, sier Mathias. Selv drakk han en halvliter alene - og ble sengeliggende.

Mange hundre syke I løpet av uken har Næringsmiddeltilsynet fått melding fra over 300 personer som er blitt syke etter å ha drukket brus fra dispenser i Eikedalen.

— Skisenteret må innstille seg på å finne en helt ny vannkilde. Det vil vi komme med pålegg om, sier Arne Valland ved Næringsmiddeltilsynet.

Skisenteret har installert et UV-anlegg som skal drepe mulige bakterier i vannet. Næringsmiddeltilsynet tar daglige prøver av drikkevannet ved ski-senteret og forbudet mot å bruke vann som ikke er kokt opprettholdes.

— Vi vil fortsette med daglige prøver i mange uker fremover. Hvis prøvene er rene i over 14 dager, vil vi trappe dem ned, sier Arne Valland i Næringsmiddel-tilsynet.

Sykdomstilfellene kan enten stamme fra et virus, bakterier eller giftig avfallsstoff fra bakterier.

Les også: Legens råd: - Spis og drikk som normalt

IKKE MORO: Mathias Grønsdal Johannesen (12) er fremdeles syk etter å ha drukket brus i Eikedalen skisenter i helgen. (FOTO: ØRJAN DEISZ)