Filip Rygg2. nestleder Hordaland KrFU

Når Wegner vil ha foreldre til å sette barna foran jobben og karrieren, viser det bare at politimesteren ser viktigere verdier som mange foreldre i Bergen for lengst burde satt på agendaen.

Jeg tror at verken jeg eller noen andre misforstod Wegner når han ville sette barn høyere enn jobb og karriere, samtidig som han selvfølgelig ikke mente å få folk til å slutte helt å jobbe, slik politisk rådgiver i Ap, Eli Anne Hole, ville ha det til.

Det er ikke sjelden vi snakker om hvor viktig det er å satse på barn og unge. Men er det kun Stoltenberg og co som skal satse på våre barn, eller har vi et eget ansvar for våre egne barn?

Vi sier heller ja til karriere fremfor samvær med familien. Vi overlater ansvaret til barnehagen, skolen, SFO og til barna selv. Det er ikke noe sjeldent syn å se tiåringen med en nøkkel rundt halsen på vei hjem fra skolen. Det er ikke sjelden at det er han som må lage middag fordi det ikke er noen hjemme som venter på ham.

Jeg tror foreldre har godt av litt dårlig samvittighet. Og jeg var svært glad da Anita Apelthun Sæle (KrF) tok til orde for en tilrettelegging for dem som vil være hjemme istedenfor jobb. Men det er klart vi ikke skal tvinge noen, for det er et personlig valg, men vi må tilrettelegge for dem som ser verdien i det. Om det er mannen eller kvinnen som vil være hjemme er likegyldig, men fokuset bør være på barna. Velger du jobb og karriere som hindrer god oppfølging og kontakt med barna, så bør du revurdere ditt valg. Fokuset må alltid ligge på barna, et ansvar du har og alltid vil ha.

Det er på tide å få dårlig samvittighet, og det er på tide å gjøre noe med situasjonen som Bergens Tidende har avdekket. Stadig flere blir kriminelle og rusmisbrukere. Dette er et ansvar på alle foreldre, et ansvar som er ufravikelig.