Jeg leste med interesse og forbauselse Peter Larsens anmeldelse av nyttårskonserten som Forsvarets Musikkorps Vestlandet hadde 16. januar i Håkonshallen. Dirigent for konserten var Alf Årdal og med seg hadde han solistene Hilde Haraldsen Sveen, sopran og Jens Olai Justvik, baryton. Sistnevnte hadde også oppgave med å binde sammen konserten, hvilket han gjorde på en gøy og fri måte.

Jeg finner det lite hensiktsmessig å starte noe polemikk med anmelderen. Jeg synes imidlertid det må være på sin plass å kunne komme med en beskrivelse av hva jeg og andre opplevde under Håkonshallens mektige hvelv den samme kvelden.

Det var satt opp en flott ramme for denne konserten med blant annet noen «operettesvisker» av Johan Strauss, Emmerich Kalman og Franz Lehar. Også en smakebit opera av Bizet, Gershwin og Puccini. Operetter er for øvrig ikke noe vi har for mye av i denne byen. Her er en stor oppgave for dem som steller med «den slags». Vi fikk også servert som åpning et fint arrangement for korps av ouverturen til «Flaggermusen». Delikat fremført av orkester og dirigent. Likeledes fikk vi 4 satser fra Sjostakovitsj Suite for Jazzband samt orkestermusikk av Manuell de Falla og Leroy Andersen. Interessant musikk som orkesteret fremførte på en fremragende måte.

Hilde Haraldsen Sveen og Jens Olai Juvik fremførte sine sanger med god innlevelse og fin musikalitet. Som ekstranummer fikk vi servert Lumbys «Champagnegalopp».

Vi hadde med oss et barnebarn, en jente på 12 år, og hun syntes dette var veldig gøy. Jeg har også snakket med andre av forskjellige årganger og alle syntes at dette var en festlig opplevelse. Det var stående applaus fra et fulltallig og begeistret publikum.

Jeg kunne også tenkt meg å gå i Grieghallen samme kveld for bl.a. å høre Mozarts Sinfonia Concertante, men angrer ikke et øyeblikk på at det ble Håkonshallen denne kvelden.

H. ZWEIDORFF