Veterinærene Christa H. von Erpecom og Jannicke Jæger sammen med administrativ sjef Christine Semm Knutsen hadde slått på stortrommen da de åpnet Dyreklinikken Bergen Vest i Tennebekk Næringspark i Lyderhornsveien i går. I lyse og tiltrekkende lokaler inviterte de gamle og nye kunder til omvisning i klinikken.

Her kommer dyrene med sine eiere inn i mottakelsesrommet før man går videre til en stor og en liten poliklinikk, røntgenrom, oppstallingsrom der pasientene oppholder seg i bur for observasjon eller før og etter operasjon. Et stort operasjonsrom hører også til en moderne dyreklinikk, likeså et laboratorium.

Også tannlege

De to veterinærene har fått sin utdannelse i Skottland og Tyskland, og begge har hatt praksis i Bergen etter utdannelse. De har avtale med en tannlege (som til vanlig behandler mennesketenner). Han kan tilkalles ved behov hvis det er nødvendig å trekke eller reparere tenner hos dyrene.

Til Bergens Tidende forteller Jæger og von Erpecom at de tar sikte på først og fremst å behandle smådyr, selv om de allerede har hester på kundelisten.

Kundevennlige

— Hva er de vanligste arbeidsoppgavene for smådyr-veterinærer? - Hunder tas oftest med til veterinær for vaksinering, eller de har problemer som ørebetennelser, hudproblemer, halting, virussykdommer, bittskader og andre akutt-tilstander. Kattene skal gjerne kastreres eller steriliseres, sier Jæger og von Erpecom. De sier at de ønsker å være så kundevennlig som mulig og legger derfor opp til timebestilling. Akutte tilstander blir selvsagt behandlet utenom timebestillingen.

Åpningsdagen ble markert med familiedag med en rekke aktiviteter. Blant annet viste en tolltjenestemann publikum hvor effektiv narkotikahunden hans jobber.

DYREKLINIKKEN som åpnet i Lyderhornsvei i går.
FOTO: ARNE NILSEN