I går var generalsekretær Anne Enger Lahnstein i Bergen for å inspirere og rekruttere områdeansvarlige. Hver områdeansvarlig skal skaffe 15 bøssebærere. Som takk for hjelpen får de blant annet hver sin redningsvest.

— Dette er et helt nytt konsept. Alle kjenner NRK sin tv-aksjon og støtter denne. I de 30 årene tv-aksjonen har eksistert har ikke Redningsselskapet blitt vurdert en eneste gang. Derfor synes vi det er flott at vi når får sjansen hos TV 2, sier Lahnstein.

Pengene fra innsamlingen «Vi redder liv» skal i hovedsak gå til opprusting av skøytene. I tillegg skal en ny redningsskøyte til en verdi av 30 millioner kroner døpes på selve aksjonsdagen 30. november.

— Det koster penger å hele tiden ha best mulig utstyr. Du må huske på at redningsskøytene skal ut på sjøen i værforhold når andre legger til kai. I tillegg er vi avhengig av hurtighet, sier Lahnstein.

Hun tør ikke å tallfeste hvor mange penger foreningen håper på å samle inn. Det avhenger mye av hvor mange områdeansvarlige selskapet klarer å verve. Til sammen trenger de 2000 på landsbasis. Så langt har 800 personer meldt seg.

VIL REDDE LIV: I går var generalsekretær Anne Enger Lahnstein (i midten foran) i Redningsselskapet i Bergen. Her møtte hun frivillige områdeansvarlige som 30. november skal ut med bøsser i forbindelse med TV 2 sin aller første tv-aksjon.<br/>Foto: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN