TRINE EILERTSEN trine.eilertsen@bt.noFinse

Fornøyde og brune etter en fin påske begynte vestlendingene å kare seg ned mot lavlandet da været skiftet humør i helgen. Dermed er det også færre turister ute i løypene, og mindre å gjøre for de frivillige mannskapene i Røde Kors Hjelpekorps.

Nedtrapping Mannskaper fra Finse Røde Kors rykket ut lørdag kveld for å frakte en syk kvinne til stasjonen, der hun ble sendt videre med toget til Voss. Med det innledet de avsluttende runde for påskeberedskapen for i år. Det gjorde også Hordaland Røde Kors, som har styrt påskeberedskapen fra Finse.

Skadetallene for påsken ligger foreløpig på 93, noe som nærmer seg gjennomsnittet. Pent vær gir flere turister i løypene og dermed flere skader, og tallene nådde da også de største høydene på godværsdagene tidlig i påskehelgen.

Brudd fremdeles størst Myten om at nordmenn er født med ski på beina har fått enda et skudd for baugen. For det er bruddskader og forstuinger i forbindelse med skiaktiviteter som dominerer skadestatistikkene.

Alf Magne Tveit i Hordaland Røde Kors forklarer de høye tallene med at flere av dem som er ute i påskedagene kun er ute den ene dagen eller to i året.

— Da står gjerne ikke ferdighetene i forhold til ambisjonene, sier han.

En gledelig nyhet etter den fine påsken, er at vestlendingene er blitt flinke til å bruke solkrem. Ikke en solforbrenning var registrert da vi var kommet til påskens nest siste dag.

KOSTYMERENN: Nordmenn er ikke så flinke på ski som vi tror, mener folkene fra Røde Kors. Det vitner alle bruddskadene om. På andre områder er vi flinkere, for eksempel til å kle oss ut og bruke solkrem. Bildet viser kostymerennet på Finse påskeaften. (FOTO: HELGE SUNDE)