Og klokken 07.00 var dagen ødelagt. At jeg lar meg provosere over din uheldige skjebne, provoserer meg nesten mer enn dine meninger. Kanskje skal man respektere andres holdninger, men i dette tilfellet ville det vært en større synd enn det du kaller synd.

Her er det snakk om et menneskesyn som overhodet ikke hører tiden til. Vi er alle enige om at pedofili er en forferdelig forbrytelse. At homofili er en synd, er for meg fullstendig ubegripelig. Jeg synes derimot at det er en stor synd å hevde det. «Homofili er ingen større synd enn løgn og baktalelse» (fra innlegg 26. september), det som er synd er ditt syn på medmennesket og din uvitenhet. Dere, i din menighet, vil at homofile skal komme til «Levende Ord» for å bli satt fri ved hjelp av Jesus. Satt fri! Satt fri fra hva da? Livet? Det må jo bli livet. Og akkurat hva er grunnen til at homofile vil ønske seg fri fra livet?

Jeg håper det er fordi du har levd i et lite, lukket og altfor kristent miljø at du er så trangsynt. At det har gjort deg blind for utviklingen som har skjedd. Eller klarer du ikke å vekke deg selv fra en ønskedrøm om at homofili fortsatt var ulovlig.

Måtte det, for Guds skyld, ikke være mange menigheter i dette landet som deler liknende innstillinger.

Måtte Gud forby det!

MILLE RØNNING