Det var like før klokken 11 søndag de to fiskerne gjorde sin noe spesielle observasjon, melder NRK. De arbeidet med å gjøre klar noten etter fiske med fiskebåten «Klaring» da begge to plutselig så den uvante skapningen mellom 100 og 150 meter fra båten.

— Det var et strålende vær med sol og havblikk. Jeg hadde ingen grunn til å tvile på dem da de etter et par minutter kom til meg og fortalte hva de hadde sett. De var begge oppskjørtet over det de hadde sett, sier kaptein Terje Vestre på «Klaring» til NTB.

Selv har han vært fisker og arbeidet på sjøen siden 1975 og han understreker at begge fiskerne som hevder å ha sett sjøormen er erfarne fiskere. Han vil ikke avvise muligheten for at et stort sjødyr kan holde til i den over 400 meter dype fjorden.

— En gang da jeg var gutt drev det i land en blekksprut som skal ha veid mellom 7 og 12 tonn like ved ferjeleiet på Sulasundet. De måtte sprenge den vekk, sier Vestre.

Det at to fiskere hevder å ha sett det samme mener han styrker muligheten for at de faktisk har sett en sjøorm. Det er tidligere meldt om tilsvarende syn i området. I fjor sommer greide en mann å filme et uidentifisert sjødyr inne i Borgundfjorden like ved Sulafjorden.

— Jeg var litt irritert over at de to ikke gjorde anskrik til meg da de så ormen, men forstår nok at de mistet grepet om tid og sted. At det er ting nede i dypet vi ikke vet noe om er jeg sikker på, sier Vestre.