— Dokkar e' gal, syk i hodet, var det noen som sa da de gikk forbi her. Men Tolkien er verdt det, sier Marius Myrbakk (18), Trygve Stiegler (18) og Joachim Karlsen (19).

- Har alt

I over fire døgn skal de sitte, sove, stå og spise i kø utenfor Konsertpaleet. Belønningen er de første billettene til verdenspremieren på filmen «Ringenes herre: Ringens brorskap» i Bergen.

Tirsdag klokken 10.30 begynner billettsalget. 19. desember, ett minutt over midnatt, er premieren. Norge er det andre landet i verden som kommer til å vise filmen.

— «Ringenes herre» har bare alt. Handlingen, personene, alvene, dvergene; hele den mystiske verdenen, sier Marius Myrbakk entusiastisk. Seks, syv ganger har han lest trilogien, som gjerne omtales som de fremste fantasibøkene som noen gang er skrevet.

Tok 12 år å skrive

  • Du kommer bare inn i historien med en gang. Du glemmer verden rundt, sier Trygve Stiegler. De to andre nikker mens de hutrer litt i kulden.

— Hvis filmen er like bra som de trailerne jeg har sett, er den helt sinnssykt god, sier Marius Myrbakk.

12 år tok det professoren og forfatteren J. R. R. Tolkien å skrive trilogien «Ringenes herre», som startet som en historie han fortalte om de små hobittene til barna sine.

Og hva er da fire døgn med iskald venting utendørs?

FØRST I KØEN: Marius Myrbakk (18) har lest trilogien «Ringenes herre» seks, syv ganger. Og ofrer gjerne over fire døgn i kø utendørs for billetter til verdenspremieren på filmen.
FOTO: KNUT EGIL WANG