Femtemann, maskinisten som blåste gult på politiets alkotest, er tatt ut av stillingen i påvente av at blodprøven hans analyseres, sier Liv Handeland i HSD til bt.no.

Analysen av blodprøven ventes å ta en drøy uke.

Vil innføre alkotester

HSD har også bestemt seg for å innføre uanmeldte promillekontroller av sine ansatte.

— Vi har diskutert dette tidligere, men da har det bare blitt med praten. Den uheldige hendelsen med MF "Os" gjør at vi vil benytte anledningen til å sette en ny standard, sier forteller informasjonssjef Arild Sondre Sekse i HSD til bt.no. - Vi vet ikke helt hvordan vi skal gjennomføre dette i praksis, sier Sekse.

Han har ennå ikke vært i kontakt med politi eller myndigheter, og påpeker at han ikke har tenkt å overskride lover og regler for å få dette til. - 99,9 prosent er edru

Ettersom politiet har liten mulighet til å kontrollere mannskapet om bord på fergene vil rederiet nå gjøre dette på eget initiativ.

Sekse har vært i løpende dialog med tillitsvalgte, og han tror ikke på negative reaksjoner fra de ansatte.

— Jeg er overbevist om at 99,9 prosent av våre ansatte er skikkelige og edruelig folk. De andre må vi få bukt med, sier han.

— Vil ikke de ansatte føle seg mistenkeliggjort?

— Nei, absolutt ikke. Det vil være en ekstra sikkerhet for dem. Nå kan alle føle seg mistenkte, men det vil fjernes med kontroller.