BTs skribent konkluderer med tre — åpenbart for ham - avgjørende observasjoner. Ting tar altfor lang tid i Finnegaardsstuene Restaurant, Finnegaardsstuene er en av Bergens dyreste restauranter, og han/hun fikk for små porsjoner.

Min livsledsagerske og jeg besøkte restauranten samme uke. Vi tilbrakte - i likhet med nabobordet - 3 ½ vellykkede timer med utsøkt mat, god og imøtekommende service og i trivelige omgivelser. Verken vi - eller nabobordet, observerte vi - maktet å spise alt vi ble servert. Faktisk sto vi over en av fire retter, og jeg må bekjenne at Kong Oscars gate og byens øvrige pølseboder var godt distansert fra vår tankevirksomhet.

Gjennom årene har jeg som vert - og næringsdrivende - i Bergen hatt anledning til å referere mange til Finnegaardsstuene Restaurant. Hittil har verken de refererte - eller jeg - hatt noen korresponderende, skuffende opplevelse som BTs referent. Noen dager senere var jeg med forretningsvenner på Restaurant Feinschmecker i Oslo med mesterkokken Lars Erik Underthun ved roret. Like vellykket - like velsmakende - 3 ½ timers restaurantbesøk sammen med en tre retters middag og godt å drikke, - pris, service og velsmakenhet korresponderende med Finnegaardsstuene.

Vi har alle våre gode og mindre gode dager. Kan det tenkes at BTs skribent har hatt en av sine dårlige? Jeg erindrer at også etter hans forrige besøk på Finnegaardsstuene var det mange av restaurantens gjester som var uenig med ham, og skrev leserinnlegg i BT. Kanskje han/hun bør bevilges en matpause?

BENTE OG JAN EINAR GREVE