• Dra sykkelen opp av kjellermørket og finn frem solbrillene, oppfordrer meteorologene. De har sol og tørr asfalt i sikte - i en hel uke.

Bilde fra vårt nettkamera. Dette bildet skal alltid være oppdatert. Har meteorologene rett? Er det sol og tørr asfalt i byen?

Martin Dahl Grønnevet og Inge B. Johannessen i Storm Weather Center har dratt frem sykkelen og funnet frem kjøreutstyret. Utstyrt med skjerf, votter og solbriller triller de til jobb.

— Foreløpig kan man se langt etter mer nedbør i en ellers snøfattig fjellheim, melder de to meteorologene. - Det lover heller ikke bra for mer vann i allerede sultefôrete vannmagasin, legger de til.

La dem sitte

Har du funnet frem solbrillene, skal du bare la dem bli sittende på nesen.

— Solbrillene kan bare sitte der gjennom helgen og utover hele neste uke. Kanskje til og med neste helg. Et kraftig høytrykk har lagt seg godt til rette over Skagerrak og sørlige Norge. Langtidstrendene viser at det er 70 til 80 prosent sjanse for en behagelig vårstemning de neste 8 til 12 dagene, forklarer meteorologene.

Store døgnvariasjoner

Med høytrykk og klarvær over sørlige Norge varierer døgntemperaturene mye. Torsdag hadde både Oslo og Bergen maksimumstemperatur på 10,4 grader, mens nattetemperaturen natt til i dag sank til henholdsvis - 3,8 og -1,5 grader.