Da vil han senke marginalskatten, formuesskatten og bilbeskatningen. Snakk om å slå på stortrommen. Det er tydelig hvem han har bekymring for! De rike og de som tjener mest! Men de skal han bare glemme, for de klarer seg alltid.

Jeg var blitt mer beroliget hvis han hadde sagt at han ville øke bunnfradraget, øke innslaget for toppskatt og senke boligbeskatningen. Da ville han nemlig ha nådd de aller fleste av oss, og de som sliter mest. Jeg ville også ha blitt mer beroliget dersom han sa at nå ville han gjøre noe med det statlige ranet som kalles «samordning» av pensjonene våre. Når vi har jobbet et helt liv, fremdeles er gift, og blir pensjonist, så stjeler staten en halv pensjon, slik at to mennesker må leve på en og en halv pensjon.

Statsministeren blir bare patetisk når han skal forklare dette ranet med at to mennesker lever billigere enn ett! Det er den tynneste forklaring på et ran jeg noen gang har hørt.

Fremskrittspartiet sier de vil gjøre noe med dette. De har anledningen nå når de skal inn og forhandle om statsbudsjettet. Alle par her i landet blir berørt av dette dersom de lever lenge nok til å bli pensjonister, så her kan Fremskrittspartiet virkelig sanke stemmer dersom de klarer å få til noe. Så stå på her!

ELSE K. JOHANSEN,ÅGOTNES