Først etter at BT omtalte saken, reagerteHaukeland sykehus. En overlege i psykiatri lovet familien å hjelpe dem, og fredag kveld ga hun familien beskjed om at 12-åringen skal få snakke med en psykolog.

Frem til denne overlegen engasjerte seg, hadde Haukeland bare gitt familien en orienteringssamtale tidligere på dagen fredag.

— Det viste seg at dette var en orienteringssamtale vi skulle ha fått før vi ble henvist til Barne- og Ungdomspsykiatrisk Poliklinikk (BUP), sier 12-åringens far. Foreldrene har allerede hatt to samtaler med BUP.

Han er lettet over at jenten nå er lovet hjelp til å bearbeide sex-overgrepene hun er blitt utsatt for, men oppgitt over at det har tatt så lang tid.

— Det eneste konkrete tilbudet vi har fått frem til i kveld, er samtale med en sosionom. Det skal vi begynne med onsdag, og ha samtaler i fem uker. BUP skal bruke disse samtalene til å vurdere hva slags videre oppfølging datteren vår skal få, sier 12-åringens far.

Han legger ikke skjul på at tiden etter at 12-åringen ble utsatt for overgrep har vært tøff for hele familien.

— Dette er vanskelig for hele familien, og det blir ikke bedre av at vi blir henvist fra sted til sted uten at noen gir oss konkret hjelp. De eneste som har tatt kontakt med oss på eget initiativ er barnevernsvakten, og vår datters bistandsadvokat har stått veldig på for oss. Vi etterlyser sterkt en kontaktperson i hjelpeapparatet som familier kan forholde seg til når noe slikt oppstår, sier faren.